piatok 21. októbra 2011

Slovenský motýľ propaguje českú Sněžku

23.08.2005 / ETREND / Marketing a reklama

Prešľap so švajčiarskymi reáliami, ktoré pri predvolebnej kampani pre stranu HZDS-ĽS použila agentúra Donar Fedora Flašíka, má svoje pokračovanie. Štátna Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) pri predstavovaní svojho nového loga propaguje Česko. Na oficiálnej stránke agentúry sa totiž slovenský motýľ vyníma vo fotografii najvyššieho vrchu Českej republiky – Sněžky.

Či naozaj nejde len o mimoriadnu podobnosť, sa TREND pýtal pracovníkov Krkonošského národného parku. Piati z nich potvrdili, že na snímke je symbol českých hôr – Sněžka.
Omyl napokon potvrdila aj marketingová šéfka SACR Alexandra Očkayová. Uviedla, že agentúra sa uspokojila s vysvetlením tvorcov loga a dodávateľov propagačných materiálov – spoločnosti Rubrica Creative, že chyba bola na strane fotobanky, ktorá nesprávny záber dodala. A tak to podľa nej nemusí riešiť SACR, ale reklamná agentúra s firmou, ktorá medzi fotografie slovenských hôr zamiešala aj Sněžku.

Za problém to A. Očkayová nepovažuje aj preto, lebo snímky na oficiálnej turistickej stránke Slovenska majú slúžiť „výhradne na ilustračné účely, nie na priame propagačné účely“. Fotomontáž slovenského motýľa s českou Sněžkou nachádzajúcou sa do utorka tohto týždňa na oficiálnej webstránke SACR tak podľa nej nie je súčasťou propagácie Slovenska. A tvrdí, že k žiadnemu ďalšiemu hromadnému šíreniu obrázka českej hory neprišlo.
viac http://www.abcreklama.sk/news.php?sel=1&id=1405

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára